Léto je typické pro zahradní oslavy, které se neobejdou bez grilování. Který gril je ale nejlepší? Existuje velká spousta grilů, které se postarají o skvělou atmosféru, každé grilovací párty a zajistí, že maso získá zajímavou chuť i vůni.
Vodní gril
Vodní gril představuje uzavřený prostor s roštem, topeništěm s regulovaným přívodem vzduchu, miskou na vodu a mřížkou nebo jehlicemi na potraviny. Většinou má vodní gril kruhový půdorys a vypouklé víko, aby horký vzduch kolem grilovaného masa proudil opravdu rovnoměrně. Horký vzduch je důležitý neboť obsahuje páru, s vody, která se vaří, maso tak není vysušené. Tuk grilovaného masa navíc odkapává do vody místo do plamenů.
Kotlový gril
Kotlový gril nemá oproti vodnímu grilu misku s vodou, potraviny jsou tak vystavené vyššímu žáru a tuk může odkapávat do plamenů. Kotlový gril lze používat i jako otevřený gril, ovšem v obou případech je vhodné k topení používat pouze dřevěné uhlí.
Otevřený gril
Otevřený gril mnoho lidí nahrazuje mřížkou na cihlách s ohništěm. Otevřené grily jsou tak postavené. Mřížka není upevněná napevno, aby ji bylo možné s masem přiblížit k žhavému uhlí, nebo ji od něj oddálit, protože to je prakticky jediný způsob, jak můžeme regulovat teplotu.
V nabídce prodejců jsou svislé grily, krbové, kamenné, keramické, plynové na elektřinu, plynové, elektrické, indukční, kontaktní a je na každém, jaký způsob grilu každý preferuje.
Zdroj:http://www.ireceptar.cz/zahrada/zahradni-stavby/podle-ceho-vybirat-gril/